2015. február 20., péntek

2; Bénázások 1 avagy szezám tárulj

Talán a második hibát ott követtem el, hogy rögtön a reptéren kellett volna sim kártyát vásárolnom, de úgy gondoltam, hogy ha az interneten megrendelem és házhoz hozzák az majd rendben lesz. Hát nem, mert évszázadokba telt. Egy hétig nem volt sim kártyám. Ez komoly veszteség főleg ha az ember egy Pécs méretű városból jön, ahol minden egy karnyújtásnyira van. Szöul hatalmas és mint újonnan érkező sokként ért a tény, hogy GPS nélkül kell tájékozódnom.

Az első héten gyakorlatilag fotó térképeket készítettem magamnak, hogy el ne tévedjek. Egy lépés klikk, két lépés klikk, ^^ így nem is tévedtem el.

A második napomon vagyis a második estémen úgy döntöttem, hogy én márpedig találkozni fogok az egyetlen Interpals-os (ezt egy internetes nyelvcsere oldal ahol sok koreai megfordul és viszonylag könnyen lehet ismerkedni, nyelvet gyakorolni) koreai barátommal, még akkor is ha nincs sim kártyám. Minden jól is ment. Megtaláltuk egymást és együtt töltöttünk egy görbe estét.

De ekkor jött a probléma.
 
Nem nyílik a kapu. De miért nem nyílik????

Szöulban általában az emberek nem használnak kulcsot. E helyett kóddal nyílik az ajtó. Én meg is jegyeztem a jelszót, viszont I néni azt az aprócska tényt felejtette el hozzátenni hogy a jelszó előtt az ajtó számát is be kell ütni.

Hajnali kettő és én nem jutok be a házba, és még ráadásul havazott is ^^ Vajon mit tegyünk??? Motel... az egy kicsit durva lenne az első találkozásra.

Így alakult hogy életemben először mentem dvd bongba. Én hulla fáradt révén rögtön mély álomba szenderültem ügyet sem vetve a mellettem feszengő férfiúra Aztán másnap reggel amikor végre sikerült nagy nehezen bejutnom a kapun. Naivan elmeséltem az esetet I néninek. Hát nem kellett volna.

dvd 방 a dvd bong egy szoba amit kibérelsz egy film erejéig. Többnyire van bent egy francia ágy vagy egy kanapé. Rossz hírét annak köszönheti, hogy a fiatalok többsége nem csupán film nézésére szokta használni az ágyakat. Az talán elgondolkoztató, hogy ezen ágyak többsége lakkozott és a személyzet minden használat után fertőtlenítő spray-vel tisztít.


Én az európai agyammal ahhoz vagyok szokva, hogy simán egy ágyban alszom a fiú barátaimmal és nem csinálunk semmit, nem is jelent semmit. Attól még csak barátok vagyunk. Ezt magyarázd meg egy ajummának (아줌마). "de tényleg. Egy újjal sem ért hozzám..."

Így alakult, hogy az I család rögtön az elején megállapította, hogy reménytelenül buta vagyok.

5 megjegyzés:

  1. áá de jóó:D mesélj mééég*-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, hogy Írtál ^^ Fogok még mesélni ^^

      Törlés
  2. Szia!
    Nagyon jó olvasni, hogyan botladoztál (elnézést a kifejezésért) az elején. Sok mindenben másképp gondolkodnak, gondolom lehetetlen, hogy ne kövess el néhány hibát.
    Azt megkérdezhetem, hogy mi az a dvd bong?

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon jó olvasni, hogyan botladoztál (elnézést a kifejezésért) az elején. Sok mindenben másképp gondolkodnak, gondolom lehetetlen, hogy ne kövess el néhány hibát.
    Azt megkérdezhetem, hogy mi az a dvd bong?

    VálaszTörlés
  4. Valóban ^^ Több ismerősöm is írta, hogy nem ért pár szót, ezért megjegyzéseket fűztem az eredeti szöveghez. A dvd bong jelentését is leírtam...

    VálaszTörlés